Sposób przygotowania:
Kurczak z ryżem i warzywami
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przesmażyć na 1łyżce oleju i zdjąć na talerz. Wlać łyżkę oleju, dodać posiekaną cebulę i starta na tarce marchewkę. Przesmażyć i przełożyć do kurczaka. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, przesmażyć na trzeciej łyżce oleju. Odparować. Paprykę oczyścić z nasion, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do pieczarek, przesmażyć. Dodać kurczaka z cebulą i marchewką. Wlać szklankę rosołu.Kabaczka obrać, oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Wrzucić do rondla. Zagotować, zmniejszyć gaz i dusić aż zmięknie (można dodać jeszcze pół szklanki rosołu, jeśli za dużo odparuje). W międzyczasie ugotować ryż wg przepisu na opakowaniu. Zawartość rondla doprawić sosem sojowym, przyprawą ‘5smaków’, mąkę rozmieszać w małej ilości zimnego rosołu i wlać do sosu, zagotować aż zgęstnieje.Na talerze wyłożyć ryż, nałożyć sos i od razu podawać.