Sposób przygotowania:
Dwukolorowy koktajl
1. Jogurt połączyć ze śmietaną wlać do wysokiego naczynia dodać obrany i pokrojony banan.
2. Truskawki oczyścić ze szypułek dobrze opłukać pokroić i dodać do jogurtu zmiksować na jednolitą masę.
3. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, przestudzoną wlać do zmiksowanych owoców wymieszać.
4. Przelać do wysokich szklanek.
5. Kiwi obrać pokroić na mniejsze kawałki, zmiksować i delikatnie wlać na koktajl.
6. Schłodzić. Ozdobić plasterkami kiwi oraz truskawkami.
2. Truskawki oczyścić ze szypułek dobrze opłukać pokroić i dodać do jogurtu zmiksować na jednolitą masę.
3. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, przestudzoną wlać do zmiksowanych owoców wymieszać.
4. Przelać do wysokich szklanek.
5. Kiwi obrać pokroić na mniejsze kawałki, zmiksować i delikatnie wlać na koktajl.
6. Schłodzić. Ozdobić plasterkami kiwi oraz truskawkami.
gusia1000