Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Placuszki z warzyw i mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Placuszki z niewielką ilością mięsa w połączeniu z warzywami to pomysł na szybki, smaczny i wydajny obiad.

Placuszki z warzyw i mięsa

Składniki:

Placuszki z warzyw i mięsa

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z warzyw i mięsa

ETAP 1:

Placuszki z warzyw i mięsa
Obrane warzywa korzeniowe zetrzeć na tarce.

Marchewkę i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

ETAP 2:

Placuszki z warzyw i mięsa
Przygotowane produkty połączyć z jajkami.

Jajka wbić do miski, zmiksować ze szczyptą soli. Dodać starte warzywa, posiekaną cebulę, pokrojone w drobną kosteczkę mięso i kapustę.

ETAP 3:

Placuszki z warzyw i mięsa
Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.

Następnie wsypać mąkę pszenną i ziemniaczaną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, delikatnie wymieszać.

ETAP 4:

Placuszki z warzyw i mięsa
Na rozgrzanym oleju smażyć rumiane placuszki.

Na rozgrzany olej łyżką nakładać nieduże porcje ciasta i smażyć z obu stron na rumiano. Usmażone placuszki osączyć na papierowym ręczniku.