bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Dynia pasteryzowana słodzona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny i ciekawy przepis. Polecam

Dynia pasteryzowana słodzona

Składniki:

Dynia pasteryzowana słodzona

 

  • cytrynowego, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki utłuczonych goździków, po 4 ziarna pieprzu i ziela angielskiego

Sposób przygotowania:

Dynia pasteryzowana słodzona
Oczyszczoną dynię pokroić w kostkę. Zagotować 3 szklanki wody. Do wrzątku włożyć dynię, gotować l min. Odcedzić. Do wywaru dać wszystkie przyprawy, zagotować i gorącym zalać dynię ułożoną w słojach. Do smaku można dosolić lub dosłodzić czy dokwasić. Natychmiast zamknięte słoje zagotować w kotle, nie dłużej niż 10 minut na walnym ogniu. Przechowywać w ciemnym pomieszczeniu. Dynię wykorzystać do sałatek owocowych, warzywnych lub podawać do mięs.

Tagi:

dynia