bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Dynia w occie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny i ciekawy przepis. Polecam

Dynia w occie

Składniki:

Dynia w occie

 

  • proc.; zalewa: 0,5 l wody, 30 dag cukru, 0,125 l octu, goździki

Sposób przygotowania:

Dynia w occie
Dynię kroić w kostkę, najlepiej na noc. Wlać ocet, wymieszać z wodą i zalać. Na drugi dzień dynię wybrać z octu. Przygotować zalewę octową z cukrem. Wrzucić parę goździków dla zapachu. Po zagotowaniu octu z goździkami wybrać goździki i wrzucić dynię. Gotować, sprawdzając jak ziemniaki. Gdy tylko łyżka wchodzi — odstawić i wkładać do słojów, zakręcić

Tagi:

dynia