Dutkiewicz

Dutkiewicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 86]

Dynia z octem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Podawać posypaną posiekanym koprem.

Dynia z octem

Składniki:

Dynia z octem

 

  • 4 porcje:
  • 1 kg dyni
  • 3 cebule
  • 2 łyżki stołowe oleju
  • 8 dag rodzynek
  • 1 łyżeczka curry w proszku
  • 1 łyżeczka cukru
  • 300 ml wywaru z kości
  • sól i pieprz do smaku
  • ocet winny

 

 

Sposób przygotowania:

Dynia z octem
Cebulę pokroić w drobną kostkę i dusić na gorącym oleju na szklisto, dodać pokrojoną w kostkę dynię, namoczone rodzynki, 1 łyżkę stołową octu winnego i przyprawić, wlać wywar i dusić 15-20 minut. Potrawa powinna mieć lekko kwaśny smak, więc w razie potrzeby dodać więcej octu.

Tagi:

dynia