Sposób przygotowania:
Racuszki z dyni z dodatkiem czarnego bzu
Młodą, miękką dynie pozbawiamy środka i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Do startej dyni dodajemy dwa duże jajka lub trzy mniejsze . Dodajemy także łyżkę błonnika witalnego oraz pól łyżeczki chia
Do dyniowej masy dodajemy cztery duże łyżki mąki pszennej. Jeśli ciasto jest zbyt gęste możemy dodać odrobinę mleka. Na koniec dodajemy oberwane z gałązek owoce czarnego bzu. Doprawiamy szczyptą soli.
Formujemy placuszki łyżką i nakładamy na dobrze rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron.
Do dyniowej masy dodajemy cztery duże łyżki mąki pszennej. Jeśli ciasto jest zbyt gęste możemy dodać odrobinę mleka. Na koniec dodajemy oberwane z gałązek owoce czarnego bzu. Doprawiamy szczyptą soli.
Formujemy placuszki łyżką i nakładamy na dobrze rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron.