Sposób przygotowania:
Dyniowe tiramisu
Mus z dyni przygotowujemy wcześniej. Dynie kroimy w plastry,, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 30 minut. Dynie studzimy. Łyżką wybieramy miąższ który miksujemy razem z sokiem z ½ pomarańczy. Do jednej miski wbijamy żółtka z jajek a do drugiej białka. Żółtka ucieramy na kogel –mogiel (około 5 minut). Po tym czasie dodajemy serek mascarpone i mus dyniowy dokładnie mieszamy. Ubijemy pianę z białek i dodajemy ją stopniowo do masy z serkiem, tak aby masa była delikatna i pulchna. W kieliszkach lub w naczyniu żaroodpornym układamy zanurzone w limoncello lub cytrynówce biszkopty. Na biszkopty wykładamy dyniowy krem, czynność powtarzamy aż do wykończenia składników, ale tak aby warstwę wierzchnią tworzył krem. Tiramisu wkładamy na minimum godzinę do lodówki aby odpowiednio się schłodziło.