Sposób przygotowania:
Dyniowe trufle- przeganiamy jesienną szarugę
Wykonanie trufli jest bardzo proste. Białą czekoladę umieść w misce,rozpuść ją w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej dodaj kremowy serek i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj puree dyniowe oraz pokruszone herbatniki, dokładnie wyrób masę aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły. Tak przygotowaną masę wstaw do lodówki na około 20-30 minut. Ze schłodzonej masy odkrawaj kawałki i formuj z nich kulki. Układaj trufle na deseczce wyłożonej pergaminem. Wstaw prawie gotowe trufelki do lodówki na 15 minut. Obie czekolady przeznaczone na polewę rozpuść w kąpieli wodnej, wmieszaj olej, dokładnie wymieszaj. Pomagając sobie wykałaczka maczaj trufle w polewie, nadmiar strząsaj. Układaj trufelki na deseczce wyłożonej pergaminem. Wstaw do lodówki aby polewa mogła zastygnąć.