Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Dżem brzoskwiniowy Danuty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam przetwarzać owoce we własnym gospodarstwie domowym.

Dżem brzoskwiniowy Danuty

Składniki:

Dżem brzoskwiniowy Danuty

 

 

Sposób przygotowania:

Dżem brzoskwiniowy Danuty
Brzoskwinie zalać wrzącą wodą, zdjąć skórkę i przepołowić. Usunąć pestki i pokroić w ósemki. Przełożyć do rondla podlać niewielką ilością wody i gotować powolutku na małym ogniu aż brzoskwinie się rozpuszczą. Następnie wsypać cukier i ciągle mieszać (lubi się przypalić), Pogotować jeszcze chwilkę, przekładać do wyparzonych słoiczków, nie pasteryzować.