Sposób przygotowania:
Dżem z dyni, truskawek i malin
Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, pokroić w kostkę, wsypać do garnka z grubym dnem, wlać 100 ml wody, przykryć i gotować aż się rozpadnie. Następnie wsypać rozmrożone owoce, cukier i dodać wyciśnięty sok z cytryny. Często mieszając gotować (bez przykrycia ) do zgęstnienia.
Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry dnem na 10-15 minut.
Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry dnem na 10-15 minut.
![Dżem z dyni, truskawek i malin Dżem z dyni, truskawek i malin](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dzem-z-dyni-truskawek-i-malin-393872.jpg)
![Dżem z dyni, truskawek i malin Dżem z dyni, truskawek i malin](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dzem-z-dyni-truskawek-i-malin-393876.jpg)
![Dżem z dyni, truskawek i malin Dżem z dyni, truskawek i malin](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dzem-z-dyni-truskawek-i-malin-393877.jpg)
![Dżem z dyni, truskawek i malin Dżem z dyni, truskawek i malin](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dzem-z-dyni-truskawek-i-malin-393878.jpg)