Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Dżem z dyni, truskawek i malin

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Dżem z dyni i owoców jest wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów. Ja zrobiłam dżem z owoców mrożonych, wyszedł rewelacyjny.

Dżem z dyni, truskawek i malin Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dżem z dyni, truskawek i malin

 

Sposób przygotowania:

Dżem z dyni, truskawek i malin
Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, pokroić w kostkę, wsypać do garnka z grubym dnem, wlać 100 ml wody, przykryć i gotować aż się rozpadnie. Następnie wsypać rozmrożone owoce, cukier i dodać wyciśnięty sok z cytryny. Często mieszając gotować (bez przykrycia ) do zgęstnienia.

Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry dnem na 10-15 minut. 
Dżem z dyni, truskawek i malin
Pokrojoną dynię bez pestek podlać wodą i rozgotować.
Dżem z dyni, truskawek i malin
Do rozgotowanej dyni wsypać rozmrożone owoce.
Dżem z dyni, truskawek i malin
Następnie dodać cukier i sok z 1 cytryny.
Dżem z dyni, truskawek i malin
Mieszając gotować do odpowiedniej gęstości.

Tagi:

dynia