Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z dżemem z dyni
Na początku robimy rozczyn. W rondelu podgrzewamy 1/2 szklanki mleka, dodajemy 2 łyżeczki cukru, 3 łyżki mąki i rozkruszone drożdże. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Jajka ucieramy z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Gdy rozczyn wyrośnie, dodajemy go do mąki, wbijamy jajka i trochę wyrabiamy. Dodajemy olej i jeszcze raz wyrabiamy, po czym odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Po upływie 15 minut dodajemy dżem z dyni (ja użyłam dżem z pomarańczą własnej roboty), wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części i wkładamy do keksówek (wysmarowanych olejem i posypanych bułką tartą). Ciasto posypujemy kruszonką (zrobioną z 15 dag mąki, 10 dag margaryny lub masła,10 dag cukru pudru - margarynę roztapiamy i wszystko wyrabiamy) i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 - 200 C i pieczemy około 45 minut. Do ciasta można dodać rodzynki lu żurawinę.