Sposób przygotowania:
Dżem z żurawin i malin
Żurawiny oczyścić, umyć i zblenderować. Tak samo oczyścić i umyć maliny i zblenderować.
Przełożyć oba owoce do jednej miski i wstawić na palnik. Podpalić. D
odać sok z cytryny, cukier i mieszać do rozpuszczenia się cukru, następnie dodać Dżemix i tak mieszać, aż całość się zagotuje. Przełożyć do słoiczków i ustawić do góry dnem na ok. 5 minut, po tym czasie schować do spiżarki.
Przełożyć oba owoce do jednej miski i wstawić na palnik. Podpalić. D
odać sok z cytryny, cukier i mieszać do rozpuszczenia się cukru, następnie dodać Dżemix i tak mieszać, aż całość się zagotuje. Przełożyć do słoiczków i ustawić do góry dnem na ok. 5 minut, po tym czasie schować do spiżarki.