Sposób przygotowania:
Mus jabłkowy bez cukru
Jabłka myjemy, obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne. Następnie kroimy na ćwiartki. W garnku lub na szerokiej patelni wlewamy na dno pół szklanki wody, a następnie wrzucamy na to przygotowane jabłka. Można dodać cynamon.
Prażymy na małym ogniu do momentu całkowitego rozgotowania się jabłek i odparowania soku. Tak przygotowane przekładamy do słoików i pasteryzujemy.
Prażymy na małym ogniu do momentu całkowitego rozgotowania się jabłek i odparowania soku. Tak przygotowane przekładamy do słoików i pasteryzujemy.
![Mus jabłkowy bez cukru Mus jabłkowy bez cukru](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mus-jablkowy-bez-cukru-398627.jpg)
![Mus jabłkowy bez cukru Mus jabłkowy bez cukru](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mus-jablkowy-bez-cukru-398628.jpg)
![Mus jabłkowy bez cukru Mus jabłkowy bez cukru](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mus-jablkowy-bez-cukru-398629.jpg)
![Mus jabłkowy bez cukru Mus jabłkowy bez cukru](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mus-jablkowy-bez-cukru-398630.jpg)