Sposób przygotowania:
Frużelina owocowa
Żelatynę wymieszać z zimną wodą, odstawić do napęcznienia.Owoce razem z sokiem z cytryny i cukrem umieścić w garnuszku. Podgrzewać, aż cukier się rozpuści, a owoce puszczą sok. Wsypać przesianą mąkę pszenną i wlać żelatynę. Energicznie mieszając podgrzewać do rozpuszczenia się żelatyny.
Tak przygotowaną owocową frużelinę zdjąć z palnika. Przechowywać w lodówce do 3 dni, lub jeśli chcemy, by miała dłuższy czas do spożycia, należy jeszcze gorącą przełożyć do słoiczków, dobrze zakręcić i odwrócić do góry dnem. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie przenieść w chłodne miejsce, np. do spiżarni.
Tam może leżeć do kilku miesięcy. N a zimę będzie jak znalazł! Polecam!
Tak przygotowaną owocową frużelinę zdjąć z palnika. Przechowywać w lodówce do 3 dni, lub jeśli chcemy, by miała dłuższy czas do spożycia, należy jeszcze gorącą przełożyć do słoiczków, dobrze zakręcić i odwrócić do góry dnem. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie przenieść w chłodne miejsce, np. do spiżarni.
Tam może leżeć do kilku miesięcy. N a zimę będzie jak znalazł! Polecam!