Sposób przygotowania:
Dżemik z dyni i gruszek
Dynię obieramy ,usuwamy pestki kroimy w kawałki następnie w kosteczkę . Gruszki obieramy , usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę taką jak dynię .
Dynię podsmażamy z cukrem. Dolewamy wody 2 cm nad dynię . Gotujemy aż dynia lekko zmięknie. Dodajemy kawałki gruszki. Mieszamy smażymy ok 10 min. Dodajemy 2 galaretki.
Mieszamy do rozpuszczenia. Zagotowujemy. Nakładamy do wyparzonych słoiczków.
Zakręcamy i pasteryzujemy.
Dynię podsmażamy z cukrem. Dolewamy wody 2 cm nad dynię . Gotujemy aż dynia lekko zmięknie. Dodajemy kawałki gruszki. Mieszamy smażymy ok 10 min. Dodajemy 2 galaretki.
Mieszamy do rozpuszczenia. Zagotowujemy. Nakładamy do wyparzonych słoiczków.
Zakręcamy i pasteryzujemy.