Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Dziad popularny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

babka czy dziad sami zdecydujcie

Dziad popularny

Składniki:

Dziad popularny

 

  • 2 1/2 szklanki maki pszennej
  • 1 1/2 szklanka cukru pudru
  • 20 dag margaryny
  • 5 jaj
  • 1/2 paczki proszku do pieczenia
  • zapach migdałowy lub rumowy
  • rodzynki

Sposób przygotowania:

Dziad popularny
Żółtka, cukier, margarynę utrzeć na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem. Z białek ubić pianę . Do utartej masy dodać mąkę i zapach dokładnie wymieszać. Dodać ubitą pianę i rodzynki. Ponownie wymieszać. Wlać do natłuszczonej formy do pieczenia i piec 45-50 minut. Sprawdzać patyczkiem czy gotowe.

Tagi:

mak