Sposób przygotowania:
Eklerki
Do rondla wlać wodę, dodać margarynę, zagotować.
Na gotującą się wodę wsypać mąkę, dobrze ucierać pałką na wolnym ogniu.
Ciasto ucierać, dodając stopniowo po jednym jajku.
Gdy ciasto ostygnie dodać proszek do pieczenia, wymieszać.
Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem
Szprycką wyciskać masę na wysmarowaną blachę.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w 200 stop.
Wyjąć upieczone eklery, przecinać i w środek kłaść bitą , przygotowaną według przepisu na opakowaniu.
Przykryć odciętymi wierzchami eklerów, posypać cukrem pudrem
Na gotującą się wodę wsypać mąkę, dobrze ucierać pałką na wolnym ogniu.
Ciasto ucierać, dodając stopniowo po jednym jajku.
Gdy ciasto ostygnie dodać proszek do pieczenia, wymieszać.
Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem
Szprycką wyciskać masę na wysmarowaną blachę.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w 200 stop.
Wyjąć upieczone eklery, przecinać i w środek kłaść bitą , przygotowaną według przepisu na opakowaniu.
Przykryć odciętymi wierzchami eklerów, posypać cukrem pudrem
goga591@wp.pl