Sposób przygotowania:
Eklerki z bitą śmietanąETAP 1:
Margarynę zagotowujemy z wodą.
ETAP 2:
Do wrzątku wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, aż masa będzie jednolita i będzie odchodzić od garnka. Masę studzimy.
ETAP 3:
Miksując zimną masę wbijamy po jednym jajku.
ETAP 4:
Gdy masa będzie jednolita to przekładamy ją do szprycy lub rękawa cukierniczego z szeroką końcówką i wyciskamy ciasto (formując klery) na natłuszczoną i posypaną mąką blachę.
Pieczemy ok. 20 minut w temp. 200 stopni. Studzimy.
ETAP 5:
Zimne klery przekrawamy wzdłuż.
ETAP 6:
Śmietankę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
ETAP 7:
Ubita śmietaną przekładamy klery i składamy je. Klery na koniec polewamy rozpuszczoną polewą czekoladową.