Sposób przygotowania:
Mini eklerki z bitą śmietaną
Wodę z solą i masłem zagotować. Wsypać przesianą mąkę i miksować około 10 minut. Następnie ciągle miksując dodawać stopniowo po 1 jajku. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego i na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę wyciskać podłużne ciasteczka. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 12-15 minut. Krem: Żelatynę wymieszać z 4 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzać. Zimną śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Nie przerywając ubijania połączyć z płynną żelatyną. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego. Zimne eklerki przekroić na pół, napełnić kremem, przykryć drugą połową. Oprószyć cukrem pudrem.