Sposób przygotowania:
Rurki z kremem malinowym
Najpierw przygotowujemy ciasto: miksujemy margarynę ze śmietaną oraz żółtkami. Następnie dodajemy przesianą mąkę oraz sól i zagniatamy ciasto. Wkładamy je do lodówki na pół godziny. Rozwałkowujemy ciasto na dość cienki placek i kroimy je w paski.
Foremki do rurek smarujemy tłuszczem i owijamy ciastem. Smarujemy wierzch rozbełtanym białkiem i posypujemy cukrem. Wstawiamy rurki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy do przestygnięcia.
Robimy krem: odlewamy pół szklanki mleka, a resztę zagotowujemy z cukrem. Do odlanego mleka dodajemy mąkę oraz żółtko i bardzo dokładnie mieszamy.
Wlewamy do gotującego się mleka i zagotowujemy masę budyniową. Ucieramy masło. Porcjami dodajemy ostudzoną masę budyniową oraz oczyszczone maliny.
Napełniamy kremem rurki. Przed podaniem oprószamy je cukrem pudrem.
Foremki do rurek smarujemy tłuszczem i owijamy ciastem. Smarujemy wierzch rozbełtanym białkiem i posypujemy cukrem. Wstawiamy rurki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy do przestygnięcia.
Robimy krem: odlewamy pół szklanki mleka, a resztę zagotowujemy z cukrem. Do odlanego mleka dodajemy mąkę oraz żółtko i bardzo dokładnie mieszamy.
Wlewamy do gotującego się mleka i zagotowujemy masę budyniową. Ucieramy masło. Porcjami dodajemy ostudzoną masę budyniową oraz oczyszczone maliny.
Napełniamy kremem rurki. Przed podaniem oprószamy je cukrem pudrem.