Sposób przygotowania:
Ekspresowa sałatka z zupek Vifon
Cebulę podsmażamy na maśle aż się zeszkli. Zupki kruszmy, wykładamy do miski, dodajemy wszystkie przyprawy zawarte w opakowaniach zupek, zalewamy wodą (uwaga: wody powinno być znacznie mniej niż wtedy gdy robimy zupę, cała woda musi zostać wciągnięta przez makaron, według mnie objętość wody powinna wynosić mniej więcej tyle ile objętość samych zupek, zatem na 3 zupy będzie to jakieś 3 szklanki). Gdy już zalejemy zupki, koniecznie całość pomieszajmy gdyż to pozwoli przyprawom równomiernie się rozłożyć. Kiełbasę kroimy w niewielką kostkę i podsmażamy na patelni teflonowej. Gdy makaron już jest gotowy, dodajemy do niego cebulę, podsmażoną kiełbasę oraz kukurydzę z puszki. Całość oprószamy szczodrze pieprzem i doprawiamy majonezem. Podajemy schłodzone. Smacznego!