Sposób przygotowania:
Ekspresowy ucieraniec z jagodami
Miękka margarynę należy utrzeć a potem cały czas ucierając dodawać po jednym żółtku. Gdy masa jest gotowa wsypać zmieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i wlać mleko. Wymieszać gładką masę i przełożyć ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia ( wymiar formy to 28 x 24 cm ).
Jagody oprószyć mąką i wyłożyć je na cieście lekko dociskając.
Formę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ucierańca przez 45 - 50 minut.
Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.
Jagody oprószyć mąką i wyłożyć je na cieście lekko dociskając.
Formę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ucierańca przez 45 - 50 minut.
Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.