Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Ciasto ucierane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste ciasto ucierane ze śliwkami węgierkami. Ciasto można przygotować tez z innymi sezonowymi owocami.

Ciasto ucierane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto ucierane

 

Sposób przygotowania:

Ciasto ucierane
Miękką margarynę utrzeć, następnie dodawać po 1 jajku i wsypywać po trochę cukru. Masę ucierać jak najdłużej.

W tym czasie umyć i osuszyć śliwki, usunąć pestki. Następnie dodać jogurt a gdy połączy się z masą wysapać mąkę i dokładnie wymieszać.

Ciasto przekładam do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównuje powierzchnie. Układam śliwki skórką w dół.

Piekę ok 40-50 minut w temp 175 stopni.
Ciasto ucierane
Miękką margarynę utrzeć , następnie dodawać po 1 jajku i wsypywać po trochę cukru.
Ciasto ucierane
Śliwki umyć , osuszyć i usunąć z nich pestki
Ciasto ucierane
Do utartej margaryny z jajkiem i cukrem dodać jogurt i mąkę
Ciasto ucierane
Na cieście ułożyć śliwki i upiec ciasto