Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane
Miękką margarynę utrzeć, następnie dodawać po 1 jajku i wsypywać po trochę cukru. Masę ucierać jak najdłużej.
W tym czasie umyć i osuszyć śliwki, usunąć pestki. Następnie dodać jogurt a gdy połączy się z masą wysapać mąkę i dokładnie wymieszać.
Ciasto przekładam do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównuje powierzchnie. Układam śliwki skórką w dół.
Piekę ok 40-50 minut w temp 175 stopni.
W tym czasie umyć i osuszyć śliwki, usunąć pestki. Następnie dodać jogurt a gdy połączy się z masą wysapać mąkę i dokładnie wymieszać.
Ciasto przekładam do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównuje powierzchnie. Układam śliwki skórką w dół.
Piekę ok 40-50 minut w temp 175 stopni.
![Ciasto ucierane Ciasto ucierane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-ucierane-427709.jpg)
![Ciasto ucierane Ciasto ucierane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-ucierane-427710.jpg)
![Ciasto ucierane Ciasto ucierane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-ucierane-427711.jpg)
![Ciasto ucierane Ciasto ucierane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-ucierane-427712.jpg)