Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ciasto ucierane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasto ucierane jest bardzo puszyste i smaczne. Do ciasta można dodać owoce lub bakalie, zawsze się udaje.

Ciasto ucierane

Składniki:

Ciasto ucierane

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto ucierane
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywna pianę dodając stopniowo cukier. Nie przerywając ubijania dodawać po 1 żółtku. Masło utrzeć z cukrem wanilinowym, dodać mąki z proszkiem, połączyć z ubitymi jajkami, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy keksowej i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec do suchego patyczka około 35-40 minut.

Tagi:

jajko jajka