polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Farsz do jajek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Farsz do jajek na Wielkanoc

Farsz do jajek

Składniki:

Farsz do jajek

 

  • 4 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 3 rozdrobnione anchois
  • kiełki rzeżuchy do ozdoby

Sposób przygotowania:

Farsz do jajek
Jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą, przekroić wzdłuż, wyjąć żółtko. Żółtko rozetrzeć z chrzanem, śmietaną, olejem i rozdrobnionymi anchois. Farszem wypełnić w jajkach puste miejsca po żółtkach. Ozdobić kiełkami rzeżuchy.

Tagi:

jajko jajka