Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Fasola po arabsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Proste, co nie przeszkadza aby było przepyszne

Fasola po arabsku

Składniki:

Fasola po arabsku

 

Sposób przygotowania:

Fasola po arabsku
Fasolę namoczyć na 12 godzin. Ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła. Pod koniec gotowania dodać goździki i posolić. Odcedzić. Przełożyć do rondla. Na patelni rozgrzać oliwę. Przesmażyć na niej (nie rumieniąc) pozbawioną gniazd nasiennych i pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Zawartość patelni dodać do fasoli. Doprawić solą i kminkiem. Dusić (od czasu do czasu mieszając) na wolnym ogniu ok. 5 min. Podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięs.