ptychu

ptychu

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Fasola z zasmażką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mój mąż ją uwielbia

Fasola z zasmażką

Składniki:

Fasola z zasmażką

 

  • ok. 70 dag fasoli białej
  • kiełbasa(wg. uznania)
  • kawałki mięsa wieprzowego, lub innego
  • boczek
  • 2 cebule
  • koncentrat pomidorowy
  • majeranek
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Fasola z zasmażką
Fasolę dokładnie wypłukać i namoczyć na noc. Odcedzić i zalać świeżą wodą. Gotować do miękkości. Pod koniec gotowania posolić. Mięso pokroić w niewielkie kawałki i usmażyć na patelni, dodać pokrojoną kiełbasę.Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na osobnej patelni, dodać posiekaną cebulę.Do ugotowanej fasoli dodać składniki z obu patelni oraz koncentrat pomidorowy ( ok. 2 małe puszki), majeranek, pieprz. Dosolić