motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Fasola ze smażoną kiełbaską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubimy w taki sposób przygotowaną fasolkę z dodatkiem smażonej kiełbaski. Jest smaczna i godna polecenia.

Fasola ze smażoną kiełbaską Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Fasola ze smażoną kiełbaską

 

  • 50 dkg fasoli
  • 50 dkg cienkiej kiełbasy
  • 2 łyżki mąki
  • vegeta
  • 1 łyżka przecieru
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Fasola ze smażoną kiełbaską
Fasolkę dokładnie płuczemy. Zalewamy wodą i odstawiamy na noc.

Kiełbaskę kroimy i smażymy na rozgrzanej patelni.

Przygotowaną fasolkę zalewamy wodą, dodajemy vegetę i gotujemy.

Następnie dodajemy usmażoną kiełbaskę, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości.

Następnie dodajemy 2 łyżki przecieru. Jak zacznie się gotować zagęszczamy zawiesiną i doprawiamy do smaku.  
Fasola ze smażoną kiełbaską
Opłukaną fasolkę zalewamy wodą i odstawiamy na noc
Fasola ze smażoną kiełbaską
Kiełbaskę kroimy. Następnie smażymy na patelni
Fasola ze smażoną kiełbaską
Do gotującej się fasolki dodajemy usmażoną kiełbaskę
Fasola ze smażoną kiełbaską
Następnie dodajemy przecier i doprowadzamy do wrzenia
Fasola ze smażoną kiełbaską
Z mąki i wody robimy zawiesinę i zagęszczamy fasolkę

Tagi:

danie obiad