Sposób przygotowania:
Młoda kapusta duszona z kiełbaską i fasolą
1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, następnie drobno kroimy.
2. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i przesmażamy lekko rumieniąc. Następnie dodajemy kapustę podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy do miękkości i odparowania całego płynu.
3. Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju, następnie dodajemy do kapusty. Fasolkę dokładnie odsączmy z zalewy i dodajemy do kapusty. Koperek płuczemy i drobno kroimy, następnie dodajemy do kapusty.
4. Przyprawę dodajemy do kapusty i chwilę dusimy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
2. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i przesmażamy lekko rumieniąc. Następnie dodajemy kapustę podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy do miękkości i odparowania całego płynu.
3. Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju, następnie dodajemy do kapusty. Fasolkę dokładnie odsączmy z zalewy i dodajemy do kapusty. Koperek płuczemy i drobno kroimy, następnie dodajemy do kapusty.
4. Przyprawę dodajemy do kapusty i chwilę dusimy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.