Sposób przygotowania:
Potrawka fasolowa z kiełbaskami
Fasole namaczamy na noc. Namoczoną gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Cebulę obieramy, przekrawany na połowę i kroimy w plasterki. Tak przygotowaną rumienimy delikatnie na oleju. Miedzy czasie pomidory kroimy w kostkę, po czy dokładamy je do cebuli. Całość smażymy razem, aż pomidory zaczną gęstnieć. Na oddzielnej patelni rumienimy kiełbaski. Można przekroić je na połowę (niekoniecznie). Zrumienione kiełbaski dodajemy do pomidorów. Smażymy razem około 5 minut. Doprawiamy do smaku ziołami i przyprawami. Po tym czasie dodajemy ugotowaną fasolę oraz natkę pietruszki. Danie podlewamy wodą. Ilość dodanej wody zależy od tego jak gęstą chcemy uzyskać potrawkę (u mnie ok 2 szklanki). Potrawę gotujemy razem około 5 minut doprawiają ostatecznie do smaku. Podajemy oprószoną natką pietruszki.