Sposób przygotowania:
Kiełbaska w pomidorowo-fasolowym sosie
Cebule i czosnek obieramy,następnie czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę, a cebule kroimy w piórka.Paprykę myjemy,osuszamy,usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski.Na rozgrzanym oleju przesmażmy cebulę z czosnkiem,oraz paprykę.Uważamy żeby za mocno nie przypiec. Do garnka przekładamy pomidory z puszki razem z zalewą,dodajemy cebulę z czosnkiem i papryką,dusimy do miękkości i zgęstnienia sosu.Fasolkę odcedzamy z zalewy. Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki,nacinamy i smażymy na rozgrzanym oleju,następnie przekładamy razem z fasolą do sosu. Dodajemy przecier pomidorowy i przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i ostrą papryką.Całość dusimy jeszcze kilka minut.Podajemy na gorąco.