Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Fasolka do obiadu.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Fasolkę uwielbiamy z frytkami, jak i z ziemniakami.

Fasolka do obiadu.

Składniki:

Fasolka do obiadu.

 

  • Mąka 4 dkg, Śmietana 150 g, Sól, Pieprz, Cukier, Ocet do smaku. Wywar 10 łyżek

Sposób przygotowania:

Fasolka do obiadu.
Fasolę dokładnie opłukać, a następnie obrać z włukien . Pokrajać ukośnie, zalać niewielką ilością gorącej wody tak aby woda zakryła fasolę i gotować pod przykryciem do miekkości. Miekką fasolę osolić dodać cukier, podprawić mąką rozmieszaną z zimnym wywarem, zagotować dodać ocet, pieprz. Połączyć ze śmietaną.

Tagi:

fasolka