Sposób przygotowania:
Fasolka po bretońsku
Poprzedniego dnia wieczorem : suchą fasolę wsypujemy do miski i zalewamy wodą. Zostawiamy na noc.
Następnego dnia do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy. Mięso myjemy i wkładamy do gotującej się wody, zbieramy szumowiny.
Fasolę przelewamy na cedzak i myjemy pod bieżącą wodą, dokładamy do gotującego się mięsa. Warzywa obieramy i myjemy, kroimy w kostkę.
Wkładamy do gotującej się fasoli i mięsa. Gotujemy do miękkości. Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy.
Następnego dnia do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy. Mięso myjemy i wkładamy do gotującej się wody, zbieramy szumowiny.
Fasolę przelewamy na cedzak i myjemy pod bieżącą wodą, dokładamy do gotującego się mięsa. Warzywa obieramy i myjemy, kroimy w kostkę.
Wkładamy do gotującej się fasoli i mięsa. Gotujemy do miękkości. Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy.