frank55

frank55

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 55]

Zupa ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa ogórkowa to jedna z zup kwaskowych z ziemniakami które mi smakują. Dodatek może być z ziemniaków lub z ryżem.

Zupa ogórkowa

Składniki:

Zupa ogórkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, zalać wodą lub bulionem, posolić i gotować na wolnym ogniu.

Dodać marchewkę, pietruszkę, liście laurowe, ziele angielskie. 

Pod koniec gotowania dodać pokrojone drobno lub starte na grubszej tarce ogórki kiszone.

Zagotować 5 minut i zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką. Posypać koperkiem świeżo pokrojonym.