jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 370]

Zupka z porów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa z porów jest smaczna i zarazem zdrowa. Ja gotuję ją z ziemniakami i jarzynami. Miksuję ale ziemniaki zostawiam nie zmiksowane.

Zupka z porów Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Zupka z porów

 

Sposób przygotowania:

Zupka z porów
Ząbki czosnku obrać i podsmażyć z pokrojonym w krążki porem. W garnku przygotować bulion lub rosół i dodać marchewkę, liść laurowy, ziele angielskie.

Dodać podsmażony por z czosnkiem i gotować do miękkości. Wszystko zmiksować oprócz ziela angielskiego i liścia laurowego.

Wlać mleko i zagotować, dodać ziemniaki ugotowane osobno z solą pokrojone w kostkę. Przyprawić pieprzem i solą ,posypać natką pietruszki.
Zupka z porów
Pory oczyścić i obrać z liści wierzchnich, odkroić część białą i pokroić w plastry
Zupka z porów
Ząbki czosnku podsmażyć na maśle klarowanym
Zupka z porów
Dodać pokrojony por w plasterki i razem podsmażyć
Zupka z porów
bulion ugotować i dodać marchewkę i pory z czosnkiem , gotować do miękkości
Zupka z porów
Wlać do tego mleko i zagotować
Zupka z porów
Następnie dodać ziemniaki ugotowane i posypać natką

Tagi:

zupa