WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 776]

Zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa pieczarkowa z ziemniakami i warzywami zabielana śmietaną to idealna propozycja na pierwsze danie.

Zupa pieczarkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa

ETAP 1:

Pałki z kurczaka włożyć do garnka. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera obrać, umyć i pokroić w kostkę, włożyć do garnka. Pora umyć, pokroić w paseczki i włożyć do garnka.

Zalać wodą tak by tylko przykryła wszystko. Dodać listek, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Zagotować. Włożyć kostkę rosołową i gotować aż wszystko będzie prawie miękkie.

Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Dodać pieczarki obrane i pokrojone w półplasterki. Podsmażyć, doprawić solą, pieprzem mielonym, czosnkiem i majerankiem i dodać do zupy.

Zupę w proszku rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody i przelać o garnka. Gotować ok. 15-20 minut. Wlać śmietankę, wsypać kaszę manną i gotować kolejne 15-20 minut.

Podawać ze świeżym pieczywem.

Zupa pieczarkowa
Zupa pieczarkowa tuż po ugotowaniu w garnku
Zupa pieczarkowa
Zupa pieczarkowa w trakcie gotowania po dodaniu podsmażonych pieczarek z cebulą
Zupa pieczarkowa
pieczarki z cebulą przesmażone na maśle przed dodaniem do zupy
Zupa pieczarkowa
Mięso i warzywa zalane wodą przed ugotowaniem