Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowaETAP 1:
Pałki z kurczaka włożyć do garnka. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera obrać, umyć i pokroić w kostkę, włożyć do garnka. Pora umyć, pokroić w paseczki i włożyć do garnka.
Zalać wodą tak by tylko przykryła wszystko. Dodać listek, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Zagotować. Włożyć kostkę rosołową i gotować aż wszystko będzie prawie miękkie.
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Dodać pieczarki obrane i pokrojone w półplasterki. Podsmażyć, doprawić solą, pieprzem mielonym, czosnkiem i majerankiem i dodać do zupy.
Zupę w proszku rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody i przelać o garnka. Gotować ok. 15-20 minut. Wlać śmietankę, wsypać kaszę manną i gotować kolejne 15-20 minut.
Podawać ze świeżym pieczywem.