Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Fasolka szparagowa inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Fasolka szparagowa z frytkami i papryką to propozycja na samodzielne danie lub jajko dodatek do mięsa.

Fasolka szparagowa inaczej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolka szparagowa inaczej

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa inaczej
Fasolkę szparagową oczyścić i blanszować w osolonej wodzie, osączyć. Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną w słupki paprykę i por. Dodać osączoną fasolkę i odcięte ziarna z ugotowanej kolby kukurydzy, podsmażyć. Połączyć z usmażonymi frytkami, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, posypać czarnym sezamem.

Podawać od razu po przygotowaniu.
Fasolka szparagowa inaczej
Na maśle podsmażyć pokrojoną paprykę i por.
Fasolka szparagowa inaczej
Następnie dodać blanszowaną fasolkę i kukurydzę.
Fasolka szparagowa inaczej
Wymieszać z usmażonymi frytkami, doprawić do smaku, podawać.