gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Fasolka szparagowa na zimno

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo lubimy fasolkę szparagową na ciepło ale tym razem postanowiłam fasolkę podać na zimno. Była naprawdę pyszna.

Fasolka szparagowa na zimno

Składniki:

Fasolka szparagowa na zimno

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa na zimno
Fasolkę obieramy z końcówek kroimy na mniejsze kawałki gotujemy w lekko osolonej wodzie.

Po ugotowaniu odsączamy i studzimy.

Przygotowanie marynaty do sałatki.

Natkę pietruszki drobno siekamy.

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.

Do miseczki lub słoiczka wlewamy olej i ocet balsamiczny dodajemy pietruszkę i natkę pietruszki dodajemy sól i pieprz i czosnek jeżeli ząbek to przeciskamy przez praskę.

Mieszamy składniki sosu.

Zimną fasolkę polewamy przygotowanym sosem mieszamy delikatnie i odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły.

Taką fasolkę można podać do obiadu albo do dań z grilla.

POLECAM!!!