Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa na zimno
Fasolkę obieramy z końcówek kroimy na mniejsze kawałki gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Po ugotowaniu odsączamy i studzimy.
Przygotowanie marynaty do sałatki.
Natkę pietruszki drobno siekamy.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
Do miseczki lub słoiczka wlewamy olej i ocet balsamiczny dodajemy pietruszkę i natkę pietruszki dodajemy sól i pieprz i czosnek jeżeli ząbek to przeciskamy przez praskę.
Mieszamy składniki sosu.
Zimną fasolkę polewamy przygotowanym sosem mieszamy delikatnie i odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły.
Taką fasolkę można podać do obiadu albo do dań z grilla.
POLECAM!!!
Po ugotowaniu odsączamy i studzimy.
Przygotowanie marynaty do sałatki.
Natkę pietruszki drobno siekamy.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
Do miseczki lub słoiczka wlewamy olej i ocet balsamiczny dodajemy pietruszkę i natkę pietruszki dodajemy sól i pieprz i czosnek jeżeli ząbek to przeciskamy przez praskę.
Mieszamy składniki sosu.
Zimną fasolkę polewamy przygotowanym sosem mieszamy delikatnie i odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły.
Taką fasolkę można podać do obiadu albo do dań z grilla.
POLECAM!!!
gusia1000