Sposób przygotowania:
Potrawka z fasolki szparagowej i kurczakiem
Brązowy ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końcówki. Fasolkę gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Część odkładamy do dekoracji.
Polędwiczki z kurczaka oczyszczamy, oprószamy solą i pieprzem, panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
Bulion łączymy z kurkumą, mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy ryż z dodatkiem bulionu i kurkumy. Wrzucamy fasolkę szparagową i podgrzewamy razem, aż bulion odparuje i sos się zredukuje. Próbujemy, ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. W międzyczasie na drugiej patelni smażymy polędwiczki z kurczaka.
Na talerz wyjmujemy fasolkę z ryżem, na porcji naszej potrawki układamy kawałki kurczaka, dekorujemy fasolką i połówkami pomidorków koktajlowych.
Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końcówki. Fasolkę gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Część odkładamy do dekoracji.
Polędwiczki z kurczaka oczyszczamy, oprószamy solą i pieprzem, panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
Bulion łączymy z kurkumą, mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy ryż z dodatkiem bulionu i kurkumy. Wrzucamy fasolkę szparagową i podgrzewamy razem, aż bulion odparuje i sos się zredukuje. Próbujemy, ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. W międzyczasie na drugiej patelni smażymy polędwiczki z kurczaka.
Na talerz wyjmujemy fasolkę z ryżem, na porcji naszej potrawki układamy kawałki kurczaka, dekorujemy fasolką i połówkami pomidorków koktajlowych.