Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z brokułem
Brokuła należy podzielić na różyczki i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie (lub na parze).
Makaron (najlepiej drobny) ugotować zgodnie z przepisem z opakowania.
Ser i ogórki kiszone pokroić w kostkę, a kukurydzę konserwową odsączyć z zalewy.
Sos:
Majonez wymieszać ze śmietaną lub gęstym jogurtem oraz z czosnkiem uprzednio przeciśniętym przez praskę.
Sos doprawić do smaku, a następnie delikatnie połączyć z resztąskładników.
Makaron (najlepiej drobny) ugotować zgodnie z przepisem z opakowania.
Ser i ogórki kiszone pokroić w kostkę, a kukurydzę konserwową odsączyć z zalewy.
Sos:
Majonez wymieszać ze śmietaną lub gęstym jogurtem oraz z czosnkiem uprzednio przeciśniętym przez praskę.
Sos doprawić do smaku, a następnie delikatnie połączyć z resztąskładników.
gusia1000