Sposób przygotowania:
Sałatka z rukolą
Jogurt łączymy z majonezem i roztartym ze solą czosnkiem. Doprawiamy do smaku.
Odstawiamy na 20- 30 min. Rukolę płuczemy i osuszamy. Jajka gotujemy na twardo obieramy i kroimy na ćwiartki albo w dużą kostkę. Oprószamy solą i pieprzem.
Szynkę i ser kroimy w paski i zwijamy w ślimaczki.
Rukolę układamy na półmisku albo w innym naczyniu, dodajemy szynkę, ser i jajka.
Sałatkę polewamy przygotowanym sosem.
Odstawiamy na 20- 30 min. Rukolę płuczemy i osuszamy. Jajka gotujemy na twardo obieramy i kroimy na ćwiartki albo w dużą kostkę. Oprószamy solą i pieprzem.
Szynkę i ser kroimy w paski i zwijamy w ślimaczki.
Rukolę układamy na półmisku albo w innym naczyniu, dodajemy szynkę, ser i jajka.
Sałatkę polewamy przygotowanym sosem.