mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Fasolka szparagowa na żółto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna, aromatyczna fasolka szparagowa z dodatkiem curry

Fasolka szparagowa na żółto

Składniki:

Fasolka szparagowa na żółto

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa na żółto
Fasolkę szparagową myję dokładnie pod bieżącą wodą, obcinam końcówki, kroję w mniejsze kawałki i gotuję do miękkości w osolonej i posłodzonej wodzie.
Natkę pietruszki myję, osuszam i siekam drobno.
Cebulę drobno siekam i rumienię na maśle. Do cebuli dodaję curry, kurkumę i chwilę podsmażam na wolnym ogniu mieszając. Mieszam z fasolką. Dodaję posiekaną natkę pietruszki i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Podaję do obiadu.