Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Fasolka szparagowa otulona boczkiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Fasolka szparagowa otulona boczkiem to pyszny pomysł na obiadek, idealnie pasują do niej młode ziemniaczki z koperkiem.

Fasolka szparagowa otulona boczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa otulona boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa otulona boczkiem
Fasolkę szparagową umieszczamy w naczyniu do gotowania na parze, delikatnie ją solimy i gotujemy przez około 40-45 minut (do jej miękkości).

Po ugotowaniu odcinamy końce i usuwamy łyko (o ile takowe jest).

Na plastrze boczku układamy po około 8 strączków fasolki i zwijamy w rulon.

Ruloniki przekładamy do naczynia do zapiekania i pieczemy na funkcji - góra przez około 10-12 minut do zarumienienia boczku.
Fasolka szparagowa otulona boczkiem
fasolkę szparagową gotujemy na parze do jej miękkości
Fasolka szparagowa otulona boczkiem
na plastrze boczku układamy fasolkę szparagową
Fasolka szparagowa otulona boczkiem
fasolke otulamy boczkiem - zwijając w rulon
Fasolka szparagowa otulona boczkiem
przekładamy ruloniki do naczynia i zapiekamy