Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa otulona boczkiem
Fasolkę szparagową umieszczamy w naczyniu do gotowania na parze, delikatnie ją solimy i gotujemy przez około 40-45 minut (do jej miękkości).
Po ugotowaniu odcinamy końce i usuwamy łyko (o ile takowe jest).
Na plastrze boczku układamy po około 8 strączków fasolki i zwijamy w rulon.
Ruloniki przekładamy do naczynia do zapiekania i pieczemy na funkcji - góra przez około 10-12 minut do zarumienienia boczku.
Po ugotowaniu odcinamy końce i usuwamy łyko (o ile takowe jest).
Na plastrze boczku układamy po około 8 strączków fasolki i zwijamy w rulon.
Ruloniki przekładamy do naczynia do zapiekania i pieczemy na funkcji - góra przez około 10-12 minut do zarumienienia boczku.
Marika-
misia5
Konczi
@misia5 moja córcia też przepada... chociaż o dziwo w pierwszej kolejności zabrała się za boczek ;)