lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Fasolka szparagowa w śmietanie..

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dobra fasolka szparagowa ze śmietaną...

Fasolka szparagowa w śmietanie..

Składniki:

Fasolka szparagowa w śmietanie..

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa w śmietanie..
Fasolkę szparagową należy dokładnie obrać, umyć, a w następnej kolejności pokroić ukośnie. Cebulę obrać, umyć pod zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy podczas krojenia, a później pokroić na nieduże paseczki. Pokrojoną fasolkę szparagową oraz pokrojoną cebulę ugotować w niewielkiej ilości lekko osolonej wody. Miękką fasolkę odcedzić, a wywar odstawić, Margarynę rozpuścić na patelni, a następnie dodać do niej mąkę i bardzo dobrze wymieszać. Następnie dodać do tego wywar z fasolki szparagowej. Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz cukrem. Z połówki cytryny wycisnąć sok i również dodać go do reszty składników. Sos zagęścić śmietaną i dobrze wymieszać, a później dodać do niego ugotowaną fasolką szparagową. Smacznego!