Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa w śmietanie..
Fasolkę szparagową należy dokładnie obrać, umyć, a w następnej kolejności pokroić ukośnie. Cebulę obrać, umyć pod zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy podczas krojenia, a później pokroić na nieduże paseczki. Pokrojoną fasolkę szparagową oraz pokrojoną cebulę ugotować w niewielkiej ilości lekko osolonej wody. Miękką fasolkę odcedzić, a wywar odstawić, Margarynę rozpuścić na patelni, a następnie dodać do niej mąkę i bardzo dobrze wymieszać. Następnie dodać do tego wywar z fasolki szparagowej. Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz cukrem. Z połówki cytryny wycisnąć sok i również dodać go do reszty składników. Sos zagęścić śmietaną i dobrze wymieszać, a później dodać do niego ugotowaną fasolką szparagową. Smacznego!