Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa z bekonem
Fasolkę szparagową obrać i opłukać pod bieżącą wodą (jeśli jest swieża). W przypadku mrożonej wrzucic do garnka z zimną wodą i gotować około 25 minut w lekko osolonej wodzie. Jeśli będziemy do fasolki dodawać bekon nie solimy fasolki, ponieważ w efekcie danie moze byc przesolone:). W czasie, gdy gotuje sie fasolka szparagową, bekon kroimy na niewielkie kawałki, bądz w półplasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju na rumiany kolor. Ugotowana fasolke odsaczamy z wody na sicie i przekladamy na rozgrzana patelnie. Smazymy na niewielkiej ilości masła, dodając bułke tartą. Wszystko razem dokładnie mieszamy, aż bułka ładnie zlepi się z fasolką. Na koniec dodajemy do fasolki podsmażony wcześniej bekon i jeszcze raz wszystko mieszamy. Sycące i szybkie danie!
Pyza
anullka7
Ja też lubię taką więcej al dente ,wtedy super smakuje i ładnie wygląda :)
wioletta_koziel
Pyza
Masz rację i ja Cię nie ganię wcale! Pozdrawiam Ciebie i brządca :-)
wioletta_koziel