mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Fasolka szparagowa w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka, prosta, a zarazem pyszna potrawa z fasolki

Fasolka szparagowa w panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Fasolka szparagowa w panierce

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa w panierce
Fasolke myję, obcinam końcówki i gotuję w osolonej wodzie.
Odcedzam i pozostawiam do ostudzenia.
Jajko roztrzepuję z sola i pieprzem.
Biorę po kilka strąków fasolki razem i ze wszystkich stron panieruję najpierw w jajku a następnie w bułce tartej.
Smażę na gorącym oleju na patelni na złoty kolor.
Fasolka szparagowa w panierce
Fasolkę szparagową gotuję na miękko, odcedzam na durszlaku
Fasolka szparagowa w panierce
Biorę po kilka fasolek razem i panieruję w jajku i bułce tartej, smaże na patelni