Książka Kucharska: Kuchnia francuska - wieszjak.pl

Fasolka szparagowa w sosie beszamelowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pozbawić fasolki włókien i ogonków, umyć. Włożyć do garnka, zalać wrzącą, osoloną wodą, gotować bez przykrycia. Przygotować sos be

Fasolka szparagowa  w sosie beszamelowym

Składniki:

Fasolka szparagowa w sosie beszamelowym

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa w sosie beszamelowym
Pozbawić fasolki włókien i ogonków, umyć. Włożyć do garnka, zalać wrzącą, osoloną wodą, gotować bez przykrycia. Przygotować sos beszamelowy. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, dodać zimne mleko. Zgotować bez przerwy mieszając, przyprawić solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową. Ugotowaną fasolkę włożyć do sosu, trzymać jeszcze chwilę na małym ogniu.