Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Fasolka szparagowa z masłem i bułką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

miska fasolki i nic mi więcej nie potrzeba

Fasolka szparagowa z masłem i bułką

Składniki:

Fasolka szparagowa z masłem i bułką

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z masłem i bułką
Fasolkę dokładnie opłukać, osączyć. Przyciąć końce, przełożyć do garnka i zalać gorącą wodą. Dodać cukier, gotować ok. 10 min..bez przykrycia. Odcedzić i dobrze osączyć. Gorącą oprószyć solą i wymieszać. Na rozgrzaną patelnię wsypać bułkę tartą i zrumienić potrząsając patelnię żeby zrumieniła się równo i nie przypaliła. Dodać masło, stopić i wymieszać. Polać fasolkę. Podawać na gorąco jako dodatek do mięs albo samodzielną przekąskę.