gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Fasolka w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowaną fasolkę w pomidorach podaję jako dodatek do obiadu. Polecam, ma fajny smak i jest łatwa w przygotowaniu.

Fasolka w pomidorach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Fasolka w pomidorach

 

Sposób przygotowania:

Fasolka w pomidorach
Odcinamy końcówki fasoli, płuczemy, kroimy na kawałki o długości ok. 1,5 cm i przekładamy do garnka. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy na większe kawałki i dodajemy do fasoli. Warzywa przyprawiamy solą i pieprzem, po czym całość dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu, do momentu, aż fasolka będzie miękka (co jakiś czas mieszamy). Gotową fasolkę z sosem wykładamy na półmisek.
Fasolka w pomidorach
Odcinamy końcówki fasoli, płuczemy, kroimy na kawałki o długości ok. 1,5 cm i przekładamy do garnka.
Fasolka w pomidorach
Pomidory obieramy ze skórki, kroimy na większe kawałki i dodajemy do fasoli.

Tagi:

fasolka